Hvede dyrkes 2 x hurtigere under LED lys

Det er lykkedes et hold forskere at halvere tiden det tager at dyrke hvede med brug at LED lys.

Holdet fra Australien og UK har dyrket hveden klar til høst på blot 8 uger i stedet for de normale 16 uger det tager.

“Speed-breeding” -projektet der er udviklet af holdet på John Innes Center i Norwich, UK, sammen med universiteterne i Queensland og Sydney, anvender et glashus med LED’er indstillet til at hjælpe fotosyntese i hvede og oplyst i op til 22 timer om dagen.

“Globalt står vi over for en stor udfordring i avl af højere udbytte og mere robuste afgrøder,” sagde lederen af ​​teamet, Dr. Brande Wulff fra John Innes Center. “At kunne gå igennem flere generationer på kort tid, vil give os mulighed for hurtigere at skabe og teste genetiske kombinationer og finde de bedste kombinationer til forskellige miljøer.”

Det internationale hold siger også, at det har bevis for, at hastighedsopdrætsteknikken kan bruges til en række vigtige afgrøder. De har opnået op til seks generationer om året for brød hvede, hård hvede, byg, ærter og kikærter; og fire generationer for canola, en form for rapsfrø. Dette er en signifikant stigning i forhold til almindeligt anvendte kommercielle avlsteknikker.

 

 

Et kontrolforsøg ved brug af højt tryk natrium (HPS) lys ved University of Queensland, Australien. Forskerne siger, at natrium-damp-lamperne er ineffektive, fordi de genererer meget varme og udsender dårlig kvalitetslys sammenlignet med lysdioder. (Foto kredit: University of Queensland.)

 

“Jeg vil gerne tro, at i løbet af 10 år fra nu kan du gå ind i et felt og pege på planter, hvis egenskaber og egenskaber blev udviklet ved hjælp af denne teknologi”, siger Dr. Brande Wulff fra John Innes Center, afbildet af LED belysning regime, der har dramatisk øget hvedevækst gange. (Foto kredit: John Innes Center 2017.)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *